mandag 9. november 2009

Foreldremøte barnehagen

I dag var det foreldremøte i barnehagen til Mari. Jeg måtte stille fordi jeg var best i tysk ifølge Tine (bare sprøyt). Heldigvis kan læreren til Mari litt bedre engelsk enn jeg kan tysk så vi klarte å snakke sammen.

Mari hadde det litt tøft i starten, men nå er hun bedre integrert. Hun leker mye sammen med ei serbisk og albansk jente som heller ikke snakker sveitsertysk. Ifølge læreren smiler og gløder Mari mest når hun er sammen med den svenske jenta i "friminuttene", hun går i en annen klasse.

Mari kan alt de skal lære dette året, er flink til å tegne, men den største utfordringen er å lære språket. Læreren tror at Mari begynner å forstå en del ting, men hun vil ikke si mye. Hun er likevel motivert og interessert i å lære sveitsertysk.

Det er kanskje ikke så rart at det tar litt tid å lære sveitsertysk. Hjemme snakker vi trøndersk, hun ser engelsk barnetv (BBC), hører lydbøker/høytlesing på bokmål og leker med svensk/albansk/serbiske venninner. Men det viktigste av alt, Mari trives kjempegodt i barnehagen, hun har venninner, og hun lærer masse.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det er godt å høre at Mari trives på skolen - hun er virkelig flink